Marin: ‘Mi pobjeđujemo kao momčad’

Marin Čilić u nedjelju ima prvu meč loptu za Hrvatsku.

Ako pobijedi Juana Martina del Potra, Hrvatska će drugi put u povijesti osvojiti Davis Cup. Ne samo to, ako dobije Del Potra, Marin će se naći u skupini velikana koji su od 1981. do danas u finalima imali maksimalan učinak.

Pobjeđujemo kao momčad

U njoj se nalaze Amerikanci John McEnroe (1981.) i Pete Sampras (1995.), Australac Pat Cash (1986.), Nijemac Boris Becker (1988.) i Britanac Andy Murray (2015.).

– Ne treba mi takva motivacija. Došli smo kao ekipa i izaći ćemo kao ekipa. Ono što imamo je timski duh koji nas je krasio tijekom cijele sezone i doveo do ove prilike, na korak do pobjede. Nije važno jesam li ja dobio sedam, osam ili deset pobjeda. Uvijek pobjeđujemo kao momčad – rekao je Marin i najavio meč protiv Del Potra.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final | Autor: ANTONIO BRONICfoto: ANTONIO BRONIC

– Očekujem drugačiji meč od dosadašnjih. U Argentini smo igrali nakon što sam prva dva dana igrao deset sati. Očekujem težak meč. On je nevjerojatno kvalitetan igrač. Protiv Ive je u petak pokazao kvalitetu servisa i sigurnost u igri.

“Bit će mi lakše uz navijače”

– Vjerujem da imam kvalitetu za doći do pobjede, a uz podršku publike bit će mi lakše. Atmosfera je već u petak na mom meču bila odlična, pogotovo u ključnim trenucima u petom setu. U subotu je bila fenomenalna. Navijači su nas nosili.

Pitanje eventualnog umora kod Marina uopće ne postoji.

– U sličnim smo pozicijama. Proveli smo jednako vremena na terenu u prethodna dva dana. Za mene je nešto lakše jer smo pobijedili u paru. Davis Cup je uvijek težak fizički. Često se igraju dugački mečevi. Moraš biti fizički spreman, a ja sam bio spreman od početka tjedna za takav scenarij – rekao je prvi hrvatski reket.

Neće Marinu biti lako. Dosad je igrao deset puta protiv Del Potra i samo je dvaput pobijedio. Posljednjih pet mečeva je izgubio.

No osim Đokovića, nitko ne dobiva Marina šest puta zaredom…

 

Pročitajte više na portalu www.24sata.hr