Petrov je “sveta krava”!

Etičko povjerenstvo u dva slučaja odmah ocjenjuje postupanje kandidata koji imaju funkciju gradonačelnika Zagreba, odnosno predsjednika Sabora i to samo na temelju novinarskih navoda, ne tražeći očitovanje druge strane, a u trećem slučaju postupanje članova Vlade ocjenjuje sa zadrškom, upozorava Ivica Lovrić iz Koalicije za premijera


Ivica Lovrić
, voditelj Izbornog stožera Koalicije za Premijera, obratio se Otvorenim pismomEtičkom povjerenstvu DIP-a te zainteresiranim medijima, porukom da povjerenstvo – koje bi trebalo biti neupitna moralna vertikala – djeluje pristrano i neobjektivno te tako u neravnopravan položaj stavlja sudionike izborne utakmice.

Voditelj izbornog stožera Koalicije za premijera tako je članove Povjerenstva koji se diče pridjevom ‘etičko’ još jednom upozorio na neetične postupke, o kojima je nedavno pisao i Promise.hr u tekstu pod naslovom ‘Osudili Reinera zbog maila, a BRANE PETROVA koji za kampanju nemilice TROŠI NAŠ NOVAC!‘.

Ovdje prenosimo otvoreno pismo Ivice Lovrića, voditelja Izbornog stožera Koalicije za Premijera, članovima Etičkog povjerenstva, kojemu je na čelu akademik Zvonko Kusić.

”Iz navedenih odgovora na novinarske upite o određenim postupcima kandidata na ovim izborima, jasno se može uočiti vaš posve različit pristup kandidatima različitih političkih stranaka i posve različito očitovanje, što nas zabrinjava, tim više što su dva zadnja odgovora data na istoj 6. sjednici Etičkog povjerenstva od 23. kolovoza 2016. godine.

Tako, postupak Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba i kandidata na ovim izborima, što je uz poziv na izborni skup stranke pozvao medije i na događanja koja organizira Grad Zagreb, ocjenjujete  „protivnim Izbornom etičkom kodeksu.“ Treba napomenuti da je poziv medijima poslan iz stožera Koalicije za Premijera, tako da za taj poziv nisu ni na koji način korištena sredstva Grada Zagreba.

Isto tako, postupak gospođe Bernarde Tolić Alilov, osobne savjetnice predsjednika Hrvatskog sabora i kandidata na izborima, koja je iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora sa službene e-mail adrese Hrvatskog sabora poslala priopćenje u kojem se opisuju predizborne aktivnosti gospodina Reinera, ocjenjuje „da je takvo postupanje protivno Izborno etičkom kodeksu.“

 

Pročitajte više na portalu promise.hr